About

Een koude, gure en donkere winterdag in januari wanneer je het liefst niet buitenkomt en het binnen gezellig maakt met veel kaarsen. Zo’n dag was het, toen Melissa haar potjes ging ophalen bij Michelle en ze toch lang buiten bleven staan op de parking van het atelier. Melissa had haar eerste lessenreeks achter de rug, een cursus waar ze zich impulsief voor had ingeschreven. Het was een voorteken van (meer) geluk. Potten gaan draaien in Tielen was loslaten, aanvaarden, mindfulness. Tijd om het ritme te vertragen, één te worden met jezelf en te ‘aarden’. Moeder Aarde. Centreren op een schijf kan alleen als je teruggaat naar je eigen ‘midden’. En dat mocht daar gewoon, in dat atelier in Tielen. Alleen zijn met jezelf.

Ze praatte nog even, Michelle en Melissa. Dromen van een boek... Auteurs, wij? Wat werd het een warm project. Tussen hen. Van hen. Als auteurs en bovenal, als vriendinnen. Nu is het er. Dat boek. Binnenkort ook die keramieklijn & schorten op maat en alles helemaal handmade in Belgium. Een rugzak vol avontuur, verdriet, frustratie, geluk en zottigheid. Zo zot!

info@rondklei.be

 

Michelle Heylen draait in haar atelier in Turnhout (www.atelierdevonder.be) potten voor en met anderen. Jong en oud kan er aan de slag om de basisbeginselen van het pottendraaien onder de knie te krijgen. Michelle houdt van haar gezin, van klei, van eenvoud en authenticiteit, in alles.

michelle@rondklei.be

Melissa Milis (www.melissamilis.com) is al jaren gepassioneerd door lifestyle- en huwelijksfotografie en alles wat creatief is. Ze is een pottenbakkersleerlinge van Michelle, houdt van Jan en is verliefd op haar zoontje Sem.

melissa@rondklei.be